Coronamaatregelen

Komt u niet naar de praktijk indien u, uw kind of iemand anders uit uw gezin corona heeft of vermoedt besmet te zijn. Onder dit kopje vindt u belangrijke informatie over onze richtlijnen en over de mogelijkheden m.b.t. telelogopedie.

Maatregelen in de praktijk
De logopedist reinigt en/of desinfecteert haar handen voor de behandeling. Ook wordt het meubilair en het materiaal regelmatig gereinigd. We geven geen hand en streven indien mogelijk naar een afstand van 1 tot 1,5 meter. Bij kinderen is deze afstand dikwijls kleiner of niet mogelijk. We kunnen werken met een spatscherm, mondkapjes, handschoenen en desinfectant. Deze worden alleen ingezet als de behandeling hiertoe aanleiding geeft. U kunt uiteraard altijd uw wensen in deze aangeven.

We vragen u rekening te houden met het volgende;
– De totale behandeltijd is 25 minuten. Wees precies op tijd, niet te laat en niet te vroeg, om het aantal personen dat elkaar ontmoet in de wachtkamer zo klein mogelijk te houden, en om de logopedist de gelegenheid te geven te desinfecteren.
– Het toilet is weer in gebruik, maar ga indien mogelijk thuis naar het toilet of laat uw kind naar het toilet gaan voor u naar de logopedie-sessie komt.
– Was voor de behandeling uw handen of de handen van uw kind, thuis of bij logopedie. In de praktijk zijn water, zeep en desinfectant aanwezig.
– Uw kind gaat alleen mee naar de behandelkamer. In de meeste gevallen vraagt de logopedist u na 20 minuten terug te komen zodat de overdracht plaats kan vinden.

Online logopedie | telelogopedie
Telelogopedie is de afgelopen periode in veel gevallen een goed alternatief gebleken voor behandeling in de praktijk. Als er omstandigheden zijn waardoor telelogopedie de voorkeur geniet, bespreken we samen de mogelijkheden. Ook als u normaal gesproken weer naar de praktijk komt, maar twijfelt over mogelijk besmettingsgevaar, zetten we tele-logopedie in.

Wordt telelogopedie vergoed?
Telelogopedie wordt door de alle zorgverzekeraars volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Wat heeft u nodig?
Voor de online behandeling heeft u een computer of tablet nodig met een goed werkende internetverbinding. Het is belangrijk dat het apparaat een microfoon, een werkende webcam of een geïntegreerde camera heeft.

Hoe werkt het?
Voorafgaand aan de online behandeling ontvangt u een email met de afgesproken tijd, een linkje en een login (meeting ID en wachtwoord) naar het programma dat wij gebruiken voor het videobellen, inclusief een korte handleiding. Indien van toepassing wordt in de bijlage het oefenmateriaal meegestuurd. Soms is het handig als u hier van te voren iets van kunt printen.

Het is fijn als u en/of uw kind op de afgesproken tijd klaar zit, het eventuele oefenmateriaal en pen en papier bij de hand heeft.

Als u suggesties of opmerkingen heeft, zijn deze zeer welkom.

Laska Könning en Nicole Reijmer