Nicole Reijmer

Mijn naam is Nicole Reijmer, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Ik ben een ervaren logopediste en daarnaast ook zangeres en stemcoach. Ik geniet van het helpen van kinderen en volwassenen en probeer te enthousiasmeren door passie, creativiteit en vakkennis.

Ik begon mijn loopbaan als vrijgevestigd logopedist en startte daarnaast al snel in het speciaal basisonderwijs waar ik kinderen van dichtbij meemaakte in de onderwijssituatie en intensief samenwerkte met leerkrachten. Ik behandelde naast individuele kinderen ook groepen en leidde met Laska jarenlang een SOVA-groep waarin we kinderen hielpen hun zelfvertrouwen te vergroten en zich sociaal gemakkelijker te bewegen.nicole

Kinderen (en trouwens ook volwassenen) leren niet als het blijft bij een half uurtje logopedie in de week. Voor het bedenken en het uitvoeren van de juiste aanpak hebben wij als ouder, leerkracht en logopedist, elkaar nodig. En zonder plezier en succeservaringen geen leren, dus een positieve beleving staat hoog in het vaandel!

Ik behandel volwassen patiënten met articulatie-, adem en in het bijzonder stemproblematiek. Stemtherapie en stemcoaching hebben altijd een warm plekje gehad in mijn hart. Vanuit het verleden weet ik wat het is om last te hebben van je stem en belemmerd te worden bij praten of zingen door keelpijn. Op zoek naar verbetering van mijn eigen stem heb ik mij een breed scala aan stemtherapieën en methodieken eigen gemaakt waaronder MFL (Manuele Facilitatie van de Larynx), Pahn en Estill-Voice. Voor mensen met een hulpvraag richting zang (zie -zang-) zet ik uiteraard mijn ervaring als zangeres in. Ook begeleid ik regelmatig jonge zangers en zangeressen succesvol richting een musical of presentatie.

Na- en bijscholing biedt kennis en inspiratie. Ik volg elk jaar een aantal cursussen en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister logopedie. Ik ben DTL gecertificeerd (directe toelaatbaarheid logopedie) waardoor u zonder verwijzing van de huisarts bij mij terecht kunt.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaand verhaal geïnteresseerd zijn in mijn manier van werken en een afspraak willen maken, kunt u per mail of telefoon contact opnemen.

Wij hopen u in onze praktijk te mogen begroeten!

Nicole Reijmer