Algemeen

Logopedie betreft een breed scala aan onderwerpen en therapieën en de beroepsgroep blijft continue in ontwikkeling. Mede daarom vinden wij het belangrijk jaarlijks de nodige bij- en nascholing te volgen, kwaliteit geregistreerd te zijn en lid te zijn van een kwaliteitskring.

Wij zijn beiden opgeleid als allround logopedist. Daarnaast hebben we ons door middel van bij- en nascholing verder ontwikkeld op onder andere het gebied van;

  • TOS (diverse trainingen en veel ervaring, o.a. Logopedie en taalonderwijs, Boeiend onderwijs, Taal spelenderwijs, logopedie en morfo-syntax, Meta-taal, Woordvindings- en semantisch problemen
  • Hanen oudercursus (voor jonge kinderen die niet of onvoldoende tot spreken komen)
  • OMFT (Oro-myofunctionele therapie)
  • Dyslexie (A. Smits en GITP dyslexie voor medebehandelaars, KWec)
  • adem en stem  (o.a. Ilse Middendorf, cursus hyperventilatie, Stemtherapie volgens Roy Hart principe, Pahn methode, laryngeale manipulatie MFL, Estil Voice, Buteyko ademtherapie)
  • spraakproblemen bij kinderen (Verbale ontwikkelingsdyspraxie, Prompt, Hodson en Paden)
  • vrij spreken, SOVA training (Speelpraatgroep, Methode B, Ho stop tot hier en niet verder)
  • Taaldenken (Denkstimulerende gespreksmethodieken en DGM in de klas)
  • logopedie en autisme (logopedie en PDD-Nos, methodiek Geef met de 5) )
  • Auditieve verwerkingsproblemen
  • Sensorische informatieverwerking (behandelaar anders kijken naar kinderen)
  • onderwijs-gerelateerd (24 jaar in het speciaal onderwijs alle ontwikkelingen meegemaakt. Meest recent; boeiend onderwijs, PBS school)

Professioneel betekent ook het kennen van je grenzen. Als wij van mening zijn dat uw probleem onze kennis en kunde te buiten gaan en u elders beter bent geholpen, zullen wij niet aarzelen u naar een andere deskundige te verwijzen. Uw belang staat voorop.

De kracht van samenwerken
Naast jarenlang met veel plezier in een team van logopedisten te hebben gefunctioneerd binnen het SBO, werken wij nu samen binnen Logopediepraktijk Reijmer en Könning. Wij wisselen onderlinge ervaringen uit, doen aan collegiale consultatie, houden elkaar op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op ons vakgebied en ontwikkelen eigen materialen. We zijn ook beiden lid van kwaliteitskring de Liemers. Daarnaast proberen we zo veel mogelijk in contact te zijn met leerkrachten, leidsters of andere betrokkenen bij onze cliënten. Zo is er een samenwerking met Kinderfysiotherapiepraktijk Daanen en Derksen, waar we de fysio-logogroep mee aanbieden (meer info onder aparte kop binnen “specialisaties”). Uiteraard maakt overleg met huisartsen en KNO artsen deel uit van goede zorg. Samenwerken staat bij ons hoog in het vaandel omdat het de vakkennis vergroot, de kwaliteit van de uiteindelijke hulp doet toenemen en ons meer plezier in werken geeft.

Informatie over TOLK en de Hanenoudercursus zie
http://logopedie-nicolereijmer.nl/oudercursus
Informatie over Stemtherapie in het algemeen, zie

Adem en stem


Informatie over Zang zie
http://logopedie-nicolereijmer.nl/zang
Informatie over Sociale vaardigheidstraining zie
http://logopedie-nicolereijmer.nl/training-sociale-vaardigheden