Laska Könning

Mijn naam is Laska Könning, samenwonend en moeder van een meisje van 7 en een jongetje van 3 jaar. In 2001 ben ik gestart als logopedist in een vrij gevestigde praktijk. Verder deed ik ervaring op als preventief logopedist en begeleid ik via Bureau onderwijszorg de Liemers leerkrachten binnen het basisonderwijs in hun aanpak van kinderen met spraak- en taalproblemen. Daarnaast gaf ik lange tijd logopedie aan kinderen van SBO de Schilderspoort waaronder veel kinderen met TOS, en leidde een  NT-2 groep.   foto laska mei 2018

Door de jarenlange samenwerking met Nicole binnen SBO de Schilderspoort zijn we goed op elkaar ingespeeld en spreken we dezelfde taal. De motivatie van de kinderen en de rol van de ouders spelen daarbij een belangrijke rol. De kennis die ik heb opgedaan op verschillende werkplekken neem ik hierin mee.

Ik haal veel plezier uit het werken met kinderen. Sinds mijn opleiding ‘Sensorische Informatieverwerking’ zijn mijn behandelingen actiever geworden. Ik vind het uitdagend om oefeningen zo in te richten dat we niet aan tafel hoeven te zitten. We grabbelen, gooien pittenzakjes, ‘lopen’ zinnen en wanneer we dan toch even gaan zitten doen we dat graag met zinvolle en aansprekende materialen zoals bouncing clay, verschillende verzwarings- en “friemel”-materiaal. Zeker bij kinderen met ontwikkelingsproblematiek als PDD-Nos (autisme) of problemen met prikkelverwerking (SI) kan dit erg helpen met het vinden van een goede aansluiting.

Het ontwikkelen van mijn kennis en vaardigheden vind ik erg belangrijk en daarom volg ik elk jaar verschillende cursussen om up-to-date te blijven. Ook gaf ik vele jaren, tevens met Nicole, leiding aan een Sociale Vaardigheidsgroep.

Ik sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Logopedie en ben DTL gecertificeerd.

Laska Könning